Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
izrada web sajta

Telefon inženjering doo- Izgradnja sistema solarnih kolektora

solarna elektrana

Vršimo projektovanje i izgradnju sistema solarnih kolektora po principu “ključ u ruke”. Telefon inženjering doo je kompaniju sa najviše referenci iz oblasti solarnih fotonaponskih sistema u našoj zemlji.

Uspešno smo uradili preko 1000 solarnih sistema. U ponudi su solarni sistemi za grejanje sanitarne vode, sistemi za grejanje vode u bazenima, kombinovani sistemi za grejanje prostora i grejanje sanitarne vode, kombinovani solarni sistemi sa toplotnom pumpom, vazdušni sistemi solarnih kolektora. Naši sistemi predstavljaju najbolji odnos kvalitet - cena obzirom da koristimo opremu vodećih svetskih proizvođača koju nabavljamo direktno od proizvođača.

solarni paneli
Sistem solarnih kolektora za grejanje sanitarne vode u Sremskoj Mitrovici
solarni paneli
Sistem solarnih kolektora za grejanje sanitarne vode za potrebe auto perionice u Novom Sadu
solarni paneli
Sistem solarnih kolektora za grejanje sanitarne vode u Kikindi
solarni paneli
Sistem solarnih kolektora za grejanje sanitarne vode u Rumi
Solarni sistemi za grejanje sanitarne vode

Grejanje sanitarne vode pomoću solarnih kolektora je idealno rešenje naročito u letnjem periodu. Dobra pozicija Srbije u pogledu sunčevog zračenja, garantuje dobre prinose energije na godišnjem nivou. Pomoću solarnih kolektora moguće je obezbediti 70% do 80% potreba za sanitarnom vodom na godišnjem nivou. Posebno isplativa investicija ugradnje solarnih kolektora je na objektima koji troše veće količine sanitarne vode kao što su hoteli, restorani, domovi učenika, starački domovi, ali i individualni privatni objekti za stanovanje.

solarni paneli
Kombinovani sistem solarnih kolektora za grejanje sanitarne vode i grejanje objekta u Beogradu
Solarni sistemi za grejanje sanitarne vode i grejanje objekta

Kombinovani sistem za grejanje sanitarne vode i grejanje objekta uz podršku drugog grejnog kotla je pravi izbor. Sistem se dimenzioniše tako da se maksimalno iskoristi sunčeva energija, a nedostatak energije se nadomesti iz drugog izvora, kao što su kotao na pelet, toplotna pumpa... Tako npr. kombinovanjem solarnog sistema sa toplotnom pumpom obezbeđujemo toplotnu energiju u objektu po daleko povoljnijim cenama u odnosu na konvencionalne sisteme grejanja.

solarni paneli
Sistem solarnih vakuumskih kolektora za grejanje sanitarne vode u Beogradu
Solarni sistemi za grejanje sanitarne vode pomoću vakuumskih solarnih kolektora

Solarni vakuumski kolektori odlikuju se visokim stepenom efikasnosti. Ovi sistemi najviše dolaze do izražaja u zimskom periodu, kao i u periodu proleće, jesen u danima sa manjim sunčevim zračenjem. Temperatura vakuumskih solarnih kolektora može da pređe i 200ºC što ih čini idealnim za visoko temperaturno zagrevanje. Telefon inženjering u ponudi ima solarne kolektore Weser Nemačka izuzetnog kvaliteta koji uz pomoć CPC ogledala beleže izuzetne rezultate u prinosu toplotne energije.

solarni paneli
Solarni sistemi u kombinaciji sa toplotnom pumpom

Inovativno rešenje grejanja sanitarne vode sa efikasnošću čak do 85%. Kombinovani solarni sistem sa toplotnom pumpom predstavlja trenutno najbolje rešenje solarnog zagrevanja vode na tržištu. Toplotna energija se prenosi sa solarnog kolektora do bojlera pomoću ekološkog plina, pri čemu se, u okviru samog bojlera, nalazi toplotna pumpa. Ovakav sistem ima čitav niz prednosti u odnosu na klasična rešenja i to: nema rizika od pregrevanja, nema rizika od zamrzavanja, ne postoji mogućnost stagnacije, može da se instalira na krov ili zid, dug životni vek, odličan odnos kvalitet - cena. Solarni kolektori prenose solarnu energiju 24 sata dnevno 365 dana godišnje, bez problema čak i noću i za vreme hladnih dana.

solarni paneli
Telefon inženjering - najbolji odnos kvalitet - cena

Telefon inženjering solarne sisteme čine kvalitetne komponente koje garantuju pouzdan rad dugi niz godina. Pri tome, naši sistemi predstavljaju najbolji odnos kvalitet - cena. Imaju čitav niz poboljšanih rešenja u odnosu na konkurenciju. Našim klijentima nudimo kompletnu tehničku podršku. Zastupamo poznate svetske kompanije u oblasti solarne industrije kao što su nemačke kompanije Bosch, Viessmann, Weser, Resol, portugalsku kompaniju Energie, švajcarsku kompaniju Taco Nova.

Više informacija o solarnim kolektorima možete pogledati na našem sajtu: www.solarni-kolektori.co.rs

Kontakt informacije :

adresa: Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
tel: (+381 11) 316-95-99
fax: ( +381 11) 316-95-39
E-mail: office@telefon-inzenjering.co.rs

Pratite nas :

Copyright © 2013 Telefon-inženjering sva prava zadržana . web dizajn by MD